Τεχνικό Γραφείο - Σπύρος Γούλιος

Μαζί Κτίζουμε το Μέλλον

Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον και Ενεργειακή Αναβάθμιση


Οι ενεργειακές παρεμβάσεις που θα υλοποιήσουν οι δικαιούχοι στο κτίριο τους προκύπτουν βάσει των συστάσεων του ενεργειακού επιθεωρητή και πρέπει να ανήκουν σε μία από τις τρείς παρακάτω κατηγορίες (όπως αυτές παρουσιάστηκαν στα προηγούμενα προγράμματα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»):

1.  Τοποθέτηση θερμομόνωσης σε τοίχους, κολώνες και δώμα ή στέγη

2. Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια / υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (παντζούρια, ρολά, τέντες)

3. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (π.χ. ηλιακός θερμοσίφωνας, λέβητας πετρελαίου, αντλία θερμότητας, ενεργειακό τζάκι)

Τι κερδίζετε από τις ενεργειακές αναβαθμίσεις:


Προσθήκη θερμομόνωσης στο κέλυφος και στις αδιαφανείς επιφάνειες του κτιρίου:


Η θερμομόνωση ενός κτιρίου (ειδικά αυτών χωρίς ή με ελλιπή θερμομονωτική προστασία) συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τη ψύξη και θέρμανση του.


Η θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων αποτελεί ίσως την ουσιαστικότερη εργασία ενεργειακής αναβάθμισης. Και αυτό διότι όχι μόνο μειώνει τις θερμικές απώλειες (οι απώλειες των μη μονωμένων εξωτερικών τοίχων μπορούν να ξεπεράσουν και το 35%) αλλά παράλληλα προστατεύει το κτίριο από τις εξωτερικές περιβαλλοντολογικές συνθήκες δίνοντάς του την επιθυμητή αισθητική. Συνεπώς, παρέχει θερμική άνεση, εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων και βελτιστοποίηση της εµπορευσιµότητας του κτιρίου. Σήμερα, χρησιμοποιείται πολύ η θερμοπρόσοψη στα υφιστάμενα κτίσματα για τη θερμομόνωση τοίχων και κολονών.


Η θερμομόνωση του δώματος είναι πιο εύκολη και οικονομική από τη μόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας, αλλά ουσιαστικά επηρεάζει περισσότερο τον τελευταίο όροφο του κτιρίου.


Το χαρακτηριστικό της θερμομόνωσης ενός κτιρίου είναι το υψηλό αρχικό κόστος, αλλά το σίγουρο είναι πως αξίζει σαν επένδυση για την προστασία του κτιρίου σας και για τη μείωση των λογαριασμών σας.

Προηγούμενο          Επόμενο
Τεχνικό Γραφείο - Σπύρος Γούλιος

 Βώκου 15, Αθήνα 11476
 210 6445389, 6949192122
 210 6458825
 info@spyrosgoulios.gr

Γνωρίστε το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ'οίκον